Facultatea de Inginerie, Str. Domneasca nr. 111 | de la 9:00 la 21:00

Andra Geoșan

Dragi graviduțe sau terapeuți/instructori care lucrează cu gravidele, vă invităm la o clasă de Yoga pentru Gravide cu Andra Geoșan. Ținem să precizăm că Andra este gravidă în ultimul trimestru de sarcină. Este un exemplu, o inspirație pentru noi toți, un adevarat exemplu de alegeri informate și conștiente. Să o primim călduros, ce spuneți?

Iată ce spune Andra despre clasa ei:

Practica de Yoga , compatibilă cu perioada prenatală, conține asana (posturi), pranayama (exerciții de respirație) și dyana (meditație), ajutând în menținerea sănătății cât și în descoperirea și cunoașterea sinelui, în cea mai importantă perioadă a mamei și copilului.

Perioada în care suntem gravide cât și cea următoare sunt etape în viața noastră în care suntem complet responsabile atât pentru noi cât și pentru copilașul din burtică. Noi suntem puntea de legătura a lor cu lumea exterioară și este important cum practicăm, cum și ce gândim, ce mâncăm și cel mai important cum respirăm.

În fiecare zi trebuie să ne observăm și să acceptăm schimbările care se produc în corp, în respirație și în mintea noastră deoarece este momentul în care calitățiile femeii se amplifică; dragostea, sacrificiul, speranța, răbdarea, voința și ambiția.

Copilul simte profund toate emoțiile și senzațiile fizice ale mamei, aproape ca și când ar experimenta el însuşi acest efort al mamei de a-l purta. Această experiență prin care cei doi sunt uniţi printr-un efort combinat, conduce – prin această apropiere timpurie puternică – la formarea unei REZONANŢE între cei doi, a cărei amintire va însoţi viitorul copil pe tot parcursul vieții.

Toate senzațiile pe care ei le-au simțit, preocupările și visele și emoţiile – şi de asemenea, disconforturile și spaimele – sunt cunoscute de către cei doi exact și proporțional cu puterea cu care acestea reuşesc să pătrundă în mamă.

Vă invit să trecem împreună prin aceste momente, să le experimentăm, să ne bucurăm de ele, să facem cunoștință cu noi, noi înșine pentru a putea fi exemplele frumoase după care copii noștri vor crește.

‘Our mother is our first teacher, then our father.
It takes 100 fathers to make one mother; she is the primary Guru ‘
R. Sharath Jois

Cu dragoste și speranță
Andra

 

Despre Alexandra Geosanu

 

Crescând într-o familie cu trecut sportiv decizia de a deveni profesor de educație fizică si sport și-a urmat cursul natural, iar practicarea atletismului a contribuit esențial în tot ceea ce avea să realizeze.

Urmează ani de studiu în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, însemnând 3 ani de facultate și 2 ani de Master, cu specializări pe Natație, Nutriție, Atletism și Biomecanică.
Toate acestea o aduc la varsta 21 de ani în cadrul sistemului de invățământ, ajungând profesor de educație fizică și sport la Școala Gimnazială nr 112, din București.

Petrece 6 ani minunați alături de copii, cu bucuria și inocența lor contagioasă, care de cele mai multe ori îi schimbau zilele.
Lipsea ceva, putea modela corpul, caracterul, dar nu și sufletul. Zâmbetul ascundea de cele mai multe ori povești pe care nu le putea înțelege prin prisma studiilor universitare și a experienței.
Era un puzzle cu câteva piese lipsa, afirmă Andra.

A îmbrățișat noi sporturi, nenumarate specializări și cursuri.
Antrenor de Atletism, antrenor de Fitness, colaborează cu CSM BUCUREȘTI in pregătirea copiilor pentru Rugby-Tag cu rezultate importante.

Schimbă Bucureștiul cu orașul Piatra-Neamț.
Schimbă orele din trafic și asfaltul fierbinte pe cărți, aer curat, mâncare organică și astfel, puțin câte puțin, începe să descopere lucruri noi în interiorul ei.
Începă să facă cunoștiință cu ea.
Agitația orașului București încă se simțea nelasând-o să se bucure de tot.
Ceva lipsea, în continuare.

Împreună cu soțul ei pun bazele health brandului Mișcarea de Piatră.
Un concept care nu doar antrenează, slăbește și lucrează cu oamenii, ci merge în interior și schimbă printr-un mod diferit de educație, echilibrul fizic, mental, emoțional și spiritual, adulții și copiii.

Călătoria în India era inevitabilă.
Aici, studiază alături de profesori de renume internațional, Roshan Singh la școala Rishikesh Yog Peeth, Yogi Sunil Sharma și Yogi Kamal Singh la școala Tattvaa Yoga Shala.

Alături de aceștia, pune bazele unei noi practici personale, cu un curs 200 de ore de Hatha Yoga tradițională și un curs 300 de ore de Ashtanga Yoga tradițională.

Nu doar simple cursuri intense, ci experiențe care îi oferă o bază solidă în Asana, Pranayama, Yoga Nidra, Ayurveda, Meditatie, Filosofie, Biomecanica și Aliniament.
Tot ce invățase și experimentase până a ajunge în India, era resetat la aproape 0.

Oferă din experința sportivă, din experiența de profesor și antrenor, din practica personală în Yoga și Ayurveda, atât adulților cât și copiilor.
Din învățămintele profesorilor și oamenilor care au ajutat-o să ajungă până a scrie aceste rânduri.