Facultatea de Inginerie, Str. Domneasca nr. 111 | de la 9:00 la 21:00
Ce este yoga?

 

Yoga este o disciplină pe cât de veche, pe atât de plină de resurse de explorat.

Toți am auzit de yoga. Și, cumva, celor mai mulți dintre noi, aceasta le este necunoscută, încă. Deseori auzi oameni spunând sau întrebând că yoga Este o religie? Se închină la zei? Ce este până la urmă Yoga? Răspunsul: Yoga este o știință spirituală. Pentru asta este nevoie de testare\experimentare. Noi, organizatorii cât și profesorii invitați în cadrul acestui Festival, înțelegem foarte bine cui ne adresăm…ne adresăm unui public atât tânăr cât și cu experiență în disciplina Yoga. Înțelegem că sunt anumite persoane care prezintă fie o oarecare frică, scepticism, neîncredere, fie iubire, entuziasm, deschidere sau toate la un loc.  

Te așteptăm să (te) descoperi, să te surprinzi, SĂ FII TU în cadrul Festivalului. Pentru că da, YOGA și Flow Yoga Festival este pentru toata lumea: inițiați, începători, curioși, gravide, copii, seniori.

Yoga este o disciplină care pune în centrul învățăturilor sale sinele propriu și călătoria revelatorie către dezvăluirea lui. Totul pare să spună “Eu sunt! So ham!” Dar până la a ajunge la aceste concluzii simple dar în același timp complexe, e important să înțelegem cum funcționează mintea și cum ea poate să lucreze pentru tine sau împotriva ta. Până la a ajunge la concluzii și realizări mărețe e important să domolești fluctuațiile minții…cu asta se ocupă Yoga de fapt.

Mintea pentru mulți dintre noi este precum un animal sălbatic. Și precum un animal sălbatic, mintea poate să facă multe ravagii. Ce poți tu să faci? să o domolești, să o ‘domesticești’. Cum? Cu efort și dedicație, cu entuziasm și motivație, cu o rutină continuă și neîntreruptă. Care este motivația de a avea o minte îmblânzită? A-ți alinia mintea- cu corpul – cu sufletul. A face din mintea ta, prietenul- aliatul tău. Cine poate să facă toate acestea? Doar tu!!!

Da! ai nevoie de îndrumare, ai nevoie de profesori, maeștri…dar până la urmă…numai tu poți îmblânzi acel animal sălbatic…mintea ta!  

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *